Actiemaand start met protestwandeling Huizinge – Groningen

HUIZINGE – Dinsdag, precies tien jaar na de grote aardbeving bij Huizinge, hebben tientallen mensen meegedaan aan een protestwandeling van Huizinge naar Groningen.  

Met een kracht van 3.6 op de schaal van Richter was de aardbeving, die tien jaar geleden plaatsvond in Huizinge, de zwaarste door de gaswinning veroorzaakte beving in Groningen. Destijds gingen de mensen die de beving – die om 23.31 uur plaatsvond – hadden gevoeld de straat op om er met elkaar over te praten. Dinsdag – 10 jaar na dato – gingen tientallen mensen weer de straat op, maar nu voor een gezamenlijke protestwandeling.

Na de beving bij Huizinge zijn ondanks de vele beloftes veel zaken nog altijd niet opgelost, terwijl er in de tussenliggende periode nog wel een recordhoeveelheid gas is gewonnen. SP-Kamerlid Sandra Beckerman, een van de initiatiefnemers van de protestwandeling is zeer teleurgesteld. Zeg maar gerust woedend:”Het maakt me woest dat we nog steeds moeten strijden om simpelweg schade vergoed te krijgen.”

Met de schreeuw “Respect voor Groningen!” startte de wandeling in Huizinge om via Westerwijtwerd, Onderdendam, Bedum en Zuidwolde in Groningen te eindigen. Die wandeling maakt deel uit van een maand lang durende actie, die verder bestaat uit tal van bijeenkomsten. Zie daarvoor www.respectvoorgroningen.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.