Tentoonstelling Groeisels van Anja Lofvers in kerk Zuurdijk

ZUURDIJK – Anja Lofvers laat kleurige schilderijen zien, die zijn geïnspireerd op planten en vondsten uit de nabije natuur, haar eigen ‘Groeisels’. In de stilte van de natuur van het Noorden vindt ze haar inspiratie. 

Anja experimenteert graag met verschillende materialen, zoals geschept papier of gedroogde planten, die haar werk een natuurlijke structuur en extra diepte geven. De verwerking van deze natuurlijke materialen zijn kenmerkend voor de specifieke textuur en gelaagdheid van het werk. Het gaat haar niet om herkenbare planten of bloemen, maar meer om ‘groeisels’ die onder haar handen ontstaan en de alomvattende sfeer van de natuur oproepen. ‘Het zijn mijn eigen planten en vondsten geworden.’ De stilte zoals je die kunt ervaren bij de wadden, de ruige natuur, de vergankelijkheid en wilde ongereptheid van alles wat groeit. Al die indrukken neemt ze mee naar haar atelier en zo creëert ze in haar schilderijen een sfeer van verstilling en rust.

Anja Lofvers studeerde in 1987 af aan de Academie Minerva in Groningen. Ze verzorgt workshops voor kinderen en volwassenen, maakt vrolijke illustraties, en sfeervolle schilderijen met natuurlijke materialen, waarin gras, blad en vezels zichtbaar zijn. Ze heeft haar atelier in ‘Het Paleis’ in Groningen. Ook te bezichtigen tijdens de open dag op 29 september van 13.00 tot 17.00 uur

De tentoonstelling in de kerk van Zuurdijk is te bekijken tot 28 september.

Zie ook:  www.anjalofvers.nl    

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !