Verdwenen Borgen-wandeling rond Sauwerd

SAUWERD – Het Groninger Borgenpad heeft een nieuwe rondwandeling in de serie verdwenen borgen. De nieuwe wandeling gaat langs het borgterrein van de verdwenen Onstaborg in Sauwerd.

De sloot langs het voormalige borgterrein is eerder dit jaar uitgegraven tot een brede slotgracht. Recreanten kunnen met een kano over de gracht varen en genieten van deze plek met een hoge cultuurhistorische waarde. Mogelijk kan er in de winter worden geschaatst. Bovendien is het borgterrein nu mooi afgebakend in het land.

Langs het Reitdiep 

De nieuwe wandeling voert onder andere door Klein en Groot Wetsinge, langs het Reitdiep en door Hekkum. De Sauwerder route is inmiddels de zevende rondwandeling langs verdwenen borgen. Er zijn ook routes in en rond Lutjegast, Winneweer, Adorp, Stedum, Bierum en Ulrum. Alle routes zijn te vinden op www.groningerborgenpad.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !