Gezellige ‘Peerdjerennen ien Ainrom’

EENRUM – Onder prima weersomtandigheden, voor de toeschouwer, maar ook voor paard, pikeur en jockey, werd woensdagmiddag aan de paardenkoersen op de drafbaan van Sportpark Eenrum begonnen. Helaas moest het programma voortijdig worden afgebroken wegens regenval. Ondanks dat was het gezellig vertoeven in het Marnedorp. 

‘Peerdjerennen ien Ainrom’ is de geur van paarden, flatteus geklede pikeurs en het getrappel van hoeven. En natuurlijk galmt ook vandaag  de Amboß Polka van James Last meerdere malen over de drafbaan. Er zou 9 keer worden gekoerst, waarvan 8 met een afstand van 2250 meter, drie en een half rondje op de 640 meter lange baan. Eén koers was voor de paarden met een lange adem: 3350 meter.

Helaas ontkwam de organisatie, door het verlaat beginnen vanwege technische problemen en oponthoud door een ongeval, niet aan de regen die voorspeld was voor na de wedstrijden. Gevaar voor de paarden op de gladde baan deed de organisatie ertoe besluiten om de laatste twee koersen te schrappen van het programma.

De catering deed goede zaken en er werd gegokt op de uitslagen, het hoort er allemaal bij. Ik wist me er ook weer toe te verleiden. En net als in 2019 leverde het mij niks op.

Na het sluiten van de Groningse drafbaan in het Stadspark te Groningen een jaar geleden, zijn er in de provincie Groningen alleen nog draverijen in Aduard en Eenrum te bezoeken. De drafsportverenigingen uit beide dorpen hebben de handen ineengeslagen en doen er alles aan om de drafsport voor de provincie te behouden./AT

Wilt u de drafsport in Aduard en Eenrum steunen? Klik hier!

Uitslagen van de wedstrijden in Eenrum komen op www.harddravers.nl/uitslagen

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !