70ste fietsencross Eenrum

EENRUM – Donderdagavond was het weer zover. Voor de zeventigste keer organiseerde de Vereniging voor Volksvermaken haar traditionele fietsencross aan het begin van de Eenrumer kermis.

De fietsencrosscommissie had weer gezorgd dat de baan in Eenrum er perfect bij lag en het weer werkte ook prima mee. Na de moeilijke coronajaren kon de commissies zich weer verheugen op een groot aantal inschrijvingen. Zo’n 60 deelnemers hadden zich aangemeld. Er werd gestreden in de verschillende leeftijdsgroepen van 5 tot en met 13 jaar. De deelnemers kwamen uit het hele land met als uitschieters twee deelnemers uit Maastricht. En uiteraard werd er weer afgesloten met de seniorenrace.

Door de grote aanmeldingen moesten er veel races worden gereden het groot aantal bezoekers vermaakten zich dan ook uitstekend. Er werd fel gestreden om de vele prijzen. Er waren bekers voor de eerste drie winnaars van iedere groep en er waren vele prijzen die belangeloos beschikbaar waren gesteld door de kermisexploitanten, zodat bijna iedereen wel met een prijs naar huis ging.

De uitslagen waren als volgt:

Klasse 50CC 5 jaar

1 Steef Miedema, Groningen

2 Lisa Dekker, Eenrum

3 Wouter Diemer, Eenrum

Klasse 125CC 5-7 jaar

1 Leon Schut, Eenrum

2 Elise Veenwijk, Eenrum

3 Jur Medendorp, Eenrum

Klasse 250CC 8-9 jaar

1 Maren Schuur, Eenrum

2 Misha Brian, Eenrum

3 Job Nanninga, Zoutkamp

Klasse 350CC 10-11 jaar

1 Boaz Schol, Eenrum

2 Wander Cleveringa, Wehe-Den Hoorn

3 Noud Bottema, Eenrum

Klasse 500cc 12-13 jaar

1 Niek Dijkstra, Eenrum

2 Tycho Petersum, Wehe-Den Hoorn

3 Kion Clarenda, Maastricht

Daarna werd het spektakel afgesloten met de seniorenrace. De wat oudere renners hadden soms wat moeite met de twee ronden op de grasbaan. Die werd gewonnen door Ruben Staal, tweede werd Jouri Deddens en derde Jarno Schol.

De fietsencrosscommissie kan tevreden terugkijken op deze zeer geslaagde 70ste Eenrumer fietsencross

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.