Vogelgriep blijft doorrazen

DEN HAAG – De vogelgriep raast door. In Schore (gemeente Kapelle, provincie Zeeland) is vandaag op een legpluimveedrijf vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de circa 76.000 kippen op de locatie geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Eerder deze week werd in het Gelderse Maurik op een grootouderdierenbedrijf voor vleeskuikens 24.000 kippen geruimd. Op een kinderboerderij in Vlaardingen werden de 137 kippen, kalkoenen en kwartels geruimd . Gisteren zijn  in het Gelderse Lunteren op een eendenbedrijf 3000 eenden op de locatie geruimd. In de 1 kilometer zone van het besmette bedrijf ligt 1 ander pluimveebedrijf waar momenteel pluimvee gehuisvest wordt. Ook dit bedrijf zal worden geruimd. In de 3 kilometer zone liggen 32 andere bedrijven met pluimvee. In de 10 kilometer zone liggen 256 pluimveebedrijven.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.