Excursie naar kwelders en Klutenplas

PIETERBUREN – Vanaf Bezoekerscentrum Waddenkust in Pieterburen wordt zaterdag 27 augustus weer een kwelderwandeling gehouden. Onder leiding van een gids van Het Groninger Landschap kunnen liefhebbers kennis maken met de grens tussen het vasteland en het Wad en de planten en dieren ontdekken die er leven.

De kwelderwandeling start om 11.00 uur bij het Bezoekerscentrum Waddenkust in Pieterburen. Vandaar gaat het per fiets naar de Klutenplas bij Den Andel, waarna de tocht te voet verder gaat.

Afhankelijk van het weer en de belangstelling duurt de excursie 2,5 tot 3 uur. Deelnemers worden verzocht om zo mogelijk zelf een fiets mee te nemen. Lukt dit niet dan is er beperkte mogelijkheid er een te huren. Verder wordt stevig schoeisel of laarzen aanbevolen. Honden zijn niet toegestaan. Aanmelden kan via de website van Het Groninger Landschap.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.