Roy Eefting wint de dikste bos bloemen in Rondje Ziel

DELFZIJL – Een monsterfinale, dat was de zesde editie van de ronde van Delfzijl. Roy Eefting won toch afgetekend de sprint van Björn Bakker, de prijzenrijder van dit jaar bij de elites.

Zo’n 85 kilometer over 40 ronden had het peloton van de elites in Rondje Ziel voor zich en alle weddenschappen stonden op Björn Bakker, de NWG-er die volgend jaar overtapt naar het continental team Scorpio, zeg maar de eerste divisie profs. Halverwege koers vormde zich een kopgroep met Harry Sweering (team NWVG) en de Australiër Aden Paterson (continental team Allina, hij zat eerder bij het NWVG-team). En dan breekt twee ronden voor de finish het peloton los dat monsterlijk de twee koplopers oprolt en de plaats vrijmaakt voor de sprinters. Roy Eefting uit Emmen wint de sprint afgetekend van Björn Bakker. Gevolgd door Mark Prinsen uit Heerenveen.

In de finale van dameskoers over 52 kilometer werd de kopgroep van zes rensters drie ronden voor het eind opgerold. In de sprint wist Femke Beuling uit Heerenveen Rixt Hoogland uit Borne achter zich te houden. De derde plaats was voor Marit Cent uit Goor.

Bij de amateurs – met een koers van 64 kilometer – had de kopgroep van zes renners nog 20 seconden voorsprong met nog twee ronden te gaan. Joakim Zuidema uit Drachten had de beste papieren voor de eindsprint en dat werd bewaarheid. De eerdere winnaar van de ronde van Kloosterburen dook de laatste bocht uit en liet de Groninger Erik Hagting en Evert Jan Veldkamp uit Roden in een sterke sprint achter zich.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !