Opnieuw vogelgriep besmettingen

DEN HAAG – In Spijkenisse (provincie Zuid-Holland) is op kinderboerderij De Trotse Pauw vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de circa 150 vogels op de locatie geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

In Ter Aar (gemeente Nieuwkoop, provincie Zuid-Holland) is bij een hobbyhouder met kippen en eenden vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk eveneens om een hoogpathogene variant. Op het bedrijf waren circa 80 kippen en eenden aanwezig.In Spijkenisse is in de 1 kilometer en de 3 kilometer zone van het besmette bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven. In de 10 kilometer zone liggen 3 pluimveebedrijven. Hiervan zijn twee bedrijven niet meer actief. Het derde bedrijf is een eierhandelaar waar geen fysiek pluimvee aanwezig is. Hier wordt geen vervoersverbod voor ingesteld.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !