Remkes wil nog een keer gesprek met boeren

DEN HAAG – Bemiddelaar Johan Remkes wil woensdagochtend opnieuw praten met het kabinet en boerenorganisaties over de aanpak van de stikstofcrisis. Daarna komt hij met zijn bevindingen, maar wanneer is nog niet duidelijk, aldus de woordvoerder van Remkes.

Alle boerenorganisaties die voor een eerder gesprek zijn gevraagd, zijn nu ook weer uitgenodigd. Remkes wacht volgens de woordvoerder nog op een reactie van de boerenorganisaties of zij ingaan op de uitnodiging.

Namens het kabinet zijn premier Mark Rutte en minister Henk Staghouwer (Landbouw) en Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) bij het overleg aanwezig. Het kabinet wil de stikstofuitstoot in 2030 hebben gehalveerd.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.