Verhildersum krijgt predicaat Jeu de boules baan

LEENS – Sinds deze zomer kunnen gasten van Café Restaurant Ons Schathoes gratis jeu de boules ballen lenen en een potje ‘jeu de boule oftewel Pétanque spelen op het voorterrein van de borg. Op zaterdag 24 augustus kwam een afvaardiging van Pétanque-club Près le but uit het Stadpark in Groningen de baan testen en – mits goedgekeurd – met een spel Pétanque officieel openen.

Onder leiding van de voorzitter van Près le but en drie clubleden ging het spel van start. Vanuit Verhildersum deden bestuurslid Ronald Zanen en directeur Monique Spaltman mee. Zij kregen ter plekke uitleg over het spel. Na een complete set spelen werd de baan goedgekeurd door de experts. Daarmee vond meteen de feitelijke opening van de baan plaats.

Het borgterrein van Verhildersum heeft nu dus het predicaat ‘jeu de boules baan’ en er wordt vast en zeker een toernooi georganiseerd door de club uit het Stadspark. De clubleden zijn enthousiast over de baan en het prachtige decor. Ter afsluiting werd de door de activiteiten ontstane gezonde trek in eten gedempt met uitsmijters genuttigd op het terras van Ons Schathoes.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.