Culturele Doedagen: Kunst om te leren !

HET HOGELAND – Op vrijdag 9 & 16-, en zaterdag 10 & 17 september vindt de 2e editie van de Culturele Doedagen plaats in degemeente Het Hogeland. Op 4 locaties in Bedum, Winsum, Leens en Uithuizen geven meer dan 40 enthousiaste en vakkundige docenten gratis proeflessen en workshops in muziek, theater, dans en beeldende kunst. 

“Het zijn de open dagen van het Cultuurcentrum Hogeland, maar dan met een dikke plus: we hebben ook heel veel andere cursus-aanbieders uitgenodigd om zich op deze dagen te presenteren”, vertelt directeur Rolien Scheffer. Zo doen ook theatermakers, muziekverenigingen, popkoren en beeldend kunstenaars mee, onder het motto “Kunst om te leren!”. Alle inwoners van Het Hogeland – groot en klein, beginner en ervaren – kunnen zo proeven van de mogelijkheden om dichtbij huis creatief en cultureel bezig te zijn in hun vrije tijd.

Programma Bedum (9 september)

In De Meenschaar in Bedum geven van 14u tot 18u docenten van Cultuurcentrum Hogeland proeflessen muziek en workshops theater. Probeer allerlei muziekinstrumenten uit van slagwerk tot cello, en doe mee met de improvisatietheater workshops van Gemma Inklaar-Bos om 14:30 (groep 5/6/7) of 16u (groep 8-middelbare school)! Voor de kleintjes is er ’s middags AMV en Peter Russchen geeft om 16u een workshop fotografie. Popkoor Encore en Muziekvereniging Wilhelmina Bedum presenteren zich. Bibliotheek Bedum komt met workshops en de pianoklas geeft om 17:30 een slotconcert.

Programma Winsum (10 september)

In De Blauwe Schuit in Winsum geven van 10u tot 14u docenten van Cultuurcentrum Hogeland proeflessen muziek en workshops musical, dans, zang en acteren. Probeer allerlei muziekinstrumenten uit en improviseer je eigen mini- musical! Voor de jongsten is er ’s ochtends AMV. Daarnaast geven de beeldend kunstenaars die hun atelier in De Blauwe Schuit hebben, een kijkje in hun werk en bieden o.a. schrijfworkshops aan. Onderdeel van het programma in het atelier is het Hartenbomen rouwatelier en Herstelatelier The Living Museum Winsum; een initiatief van Podium Winsum en Angélique de Waard. Herstelatelier The Living Museum gebruikt kunst om mensen met een afstand tot het leven in hun kracht te zetten en zichzelf als kunstenaar te ontwikkelen. Voor meer informatie kunt u hier [directe link persbericht: https://omroephethogeland.nl/2022/08/24/herstelatelier-the-living-museum-winsum-in-de-blauwe-schuit/] klikken.

Programma Leens (16 september)

In Bibliotheek Leens geven van 15u tot 17u docenten van Cultuurcentrum Hogeland proeflessen muziek en is er voor de kleintjes AMV. Probeer allerlei muziekinstrumenten uit en laat je verrassen door de workshops van de bibliotheek! Graag tot ziens en wie weet ontdek jij op vrijdag 16 september je nieuwe hobby!

Programma Uithuizen (17 september)

In Dorpshuis De Fakkel in Uithuizen geven van 14u tot 17u docenten van Cultuurcentrum Hogeland proeflessen muziek en workshops theater. Probeer allerlei muziekinstrumenten uit en doe mee aan de workshop kleinkunst voor volwassenen van Francien Homan om 14:30 of 16u! Voor de jongsten is er ’s middags AMV en popkoor Songbird presenteert zich met korte concerten en een open repetitie.

Unieke samenwerking

De Culturele Doedagen zijn een unieke samenwerking van vele cultuureducatieve- en maatschappelijke partijen in Het Hogeland. De organisatie wordt gedaan door Cultuurcentrum Hogeland: de nieuwe organisatie die is ontstaan uit de recente fusie tussen Muziekschool Hunsingo, Muziekschool Noordakkoord en Theaterschool Wonderboom. Vakland Het Hogeland ondersteunt de inzet van de vakdocenten. De Doedagen worden mede mogelijk gemaakt door de inzet van de locaties: De Meenschaar in Bedum, de Blauwe Schuit in Winsum, de Bibliotheek in Leens en Dorpshuis De Fakkel in Uithuizen.

Het volledige programma per locatie en meer informatie is te vinden op https://cultuurcentrumhogeland.nl/events/culturele-doedagen-2022/ en op https://www.facebook.com/cultuurcentrumhogeland.nl.

Toegang is gratis.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !