Vegetarische kikkererwtenstoofpot.

Ingredieenten voor 4 personen.

2 uien

3 tenen knoflook

400 gram verse spinazie

Olijfolie

1 blikje tomatenpuree

3 eetlepels parikapoeder

450 gram kikkererwten uit blik

1 blik gepelde tomaten

Zout en peper

8 pitabroodjes

7 gram peterselie

4 eetlepels amandelen.

Bereidingswijze

Snipper de uien en hak de tenen knoflook bak de spinazie 2-3 minuten in wat olijfolie met de helft van de knoflook en ui. Laat vervolgens uitlekken ineen vergiet. Verwarm nieuwe olijfolie in de pan en fruit hierin de rest van de knoflook en ui. Voeg de tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak even mee. Voeg de kikkererwten zonder het vocht toe en roer door. Voeg vervolgens de bliktomaten en spinazie toe. Warm goed door. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Bereid intussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de peterselie en amandelenfijn. Schep de kikkererwtencurry in vier diepe kommen. Garneer met de peterselie en amandelen. Serveer de pitabroodjes er los bij.

Eet smakelijk.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.