College stemt in met voorontwerp bestemmingsplan Bobenco-locatie Winsum

WINSUM – Het college heeft ingestemd met het stedenbouwkundige plan en het voorontwerp bestemmingsplan voor de ontwikkeling van de vroegere Bobenco-locatie in Winsum. Het stedenbouwkundig ontwerp biedt ruimte voor de bouw van 28 koopwoningen in verschillende segmenten en prijscategorieën.

Het ontwerp en de beeldkwaliteitseisen zijn afgestemd op de ontwikkeling van de naastgelegen woonwijk Munster. De herontwikkeling van de vroegere bedrijfslocatie is jarenlang geremd door vervuiling van de grond. De grond wordt gesaneerd.

Het college is verheugd dat ontwikkelaar Loostad inmiddels duidelijke plannen heeft gemaakt om op deze locatie woningbouw te ontwikkelen. “Hiermee is een impasse doorbroken die veel te lang heeft geduurd”, zegt wethouder Eltjo Dijkhuis. In het voorjaar van 2022 zijn de oude opstallen op het terrein in opdracht van Loostad gesloopt. Het voorontwerp bestemmingsplan wordt zes weken ter inzage gelegd. Verder gaan de gemeente en ontwikkelaar het stedenbouwkundig ontwerp met de omwonenden bespreken

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.