Uithuizer wint zomercompetitie van Damvereniging Warffum

WARFFUM – De zomercompetitie van Damvereniging Warffum is gewonnen door debutant Bert Honderd uit Uithuizen. In de afgelopen zomermaanden deden veertien personen, waaronder twee gastspelers uit Bedum, op de donderdagavonden mee aan de zomercompetitie van Damvereniging Warffum. Deze competitie begon op 12 mei en kende in totaal dertien speelronden.

In de eerste vijf ronden ging Bafloër Nico Werkman aan de leiding, maar daarna nam debutant Bert Honderd uit Uithuizen het stokje over en dat gaf hij ook niet meer uit handen. Onderling speelden ze twee keer remise. Met een beperkte voorsprong werd Honderd uiteindelijk tot winnaar uitgeroepen. Voorwaarde om mee te dingen naar de prijzen was dat men minimaal vijf partijen moest spelen. Enkele spelers voldeden niet aan dit criterium. De drie beschikbare prijzen gaan tijdens de komende jaarvergadering naar Bert Honderd, Nico Werkman en Gezinus Bottema.

De reguliere clubavond van de Warffumer damvereniging is op donderdag. Belangstellenden voor deze tak van sport kunnen geheel vrijblijvend vanaf 19.30 uur een kijkje komen nemen in het Huiskamercafé aan het Noorderkerkpad.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.