Energietoeslag voor huishoudens met lager inkomen verhoogd met 500 euro

HET HOGELAND – Het gemeentebestuur heeft besloten de energietoeslag van 800 euro voor inwoners met een lager inkomen aan te vullen met 500 euro. Het bedrag is verhoogd door het Rijk. Ook heeft het college besloten de regels aan te passen waardoor er nu meer huishoudens voor in aanmerking komen.

Het gaat om studenten die een zelfstandige woonruimte bewonen en om inwoners met een zelfstandige woonruimte zonder energiecontract die een all-in tarief betalen. Wethouder Mariette de Visser: “Wij zijn erg blij met deze aanvulling vanuit het Rijk. Hiermee hopen we zoveel mogelijk inwoners een extra steuntje in de rug te bieden. We roepen ze op om er vooral gebruik van te maken. Aanvragen kan tot 31 december van dit jaar.”. Inwoners die de 800 euro al hebben ontvangen, krijgen de 500 euro in september/oktober automatisch op hun rekening. Inwoners die de 800 euro al hebben aangevraagd en voldoen aan de criteria, maar nog niets hebben ontvangen, krijgen vanaf oktober het bedrag van 1300 euro in een keer uitgekeerd. Uitgebreide info over het aanvragen en de inkomensgrenzen staat op www.hethogeland.nl/energietoeslag. Ook wordt er in het gemeentenieuws aandacht aan besteed.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.