Vissoep uit Noorwegen, als hoofdgerecht

Ingrediënten, voor 4 personen.

1,5 l visbouillon (zelf getrokken, van visfond of bouillonblokjes)

250 ml (half)volle melk

70-75 g bloem

2 winterwortels, schoongemaakt, in sliertjes

1 pastinaak, schoongemaakt, in sliertjes

100 ml crème fraîche

300-350 g MSC-kabeljauw of koolvis in stukjes, en eventueel extra: garnalen

flinke hand fijngeknipte bieslook

extra: citroenpartjes

Verwarm de bouillon. Klop de melk en bloem samen glad en voeg al roerend toe aan de hete bouillon. Zet het vuur hoger en blijf roeren tot de soep licht gebonden is. Klop de crème fraîche erdoor. Breng aan de kook, roer de wortel en pastinaak door de soep en laat nog circa 5 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit. Doe de vis in de soep en laat in ongeveer 5 minuten gaar worden; voeg eventueel garnalen toe en warm door. Maak op smaak met zout en versgemalen peper en bestrooi met bieslook. Geef er knapperig brood bij en eventueel wat citroenschijfjes.

Eet smakelijk.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.