Vissoep uit Noorwegen, als hoofdgerecht 8 september 20228 september 2022 Ingrediënten, voor 4 personen. 1,5 l visbouillon (zelf getrokken, van visfond of bouillonblokjes) 250 ml (half)volle melk 70-75 g bloem 2 winterwortels, schoongemaakt, in sliertjes 1 pastinaak, schoongemaakt, in sliertjes 100 ml crème fraîche 300-350 g MSC-kabeljauw of koolvis in stukjes, en eventueel extra: garnalen flinke hand fijngeknipte bieslook extra: citroenpartjes Verwarm de bouillon. Klop de melk en bloem samen glad en voeg al roerend toe aan de hete bouillon. Zet het vuur hoger en blijf roeren tot de soep licht gebonden is. Klop de crème fraîche erdoor. Breng aan de kook, roer de wortel en pastinaak door de soep en laat nog circa 5 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit. Doe de vis in de soep en laat in ongeveer 5 minuten gaar worden; voeg eventueel garnalen toe en warm door. Maak op smaak met zout en versgemalen peper en bestrooi met bieslook. Geef er knapperig brood bij en eventueel wat citroenschijfjes. Eet smakelijk. Nieuws