Avondwandelvierdaagse Winsum meer dan een succes

WINSUM – Wat een prachtige vier dagen waren het in Winsum. De jaarlijkse wandeltocht is na stilstand door corona flink afgestoft. Een comeback met een nieuw bestuur en grote nieuwe plannen. Voor het eerst elke avond een uniek thema. Scholen, sightseeing, sport en sprookjes & superhelden.

De routes van 5km en 10km gingen door allerlei gebouwen heen. Wat was dat een prachtige beleving! Het was een kans voor iedereen om eens een kijkje te nemen in verschillende scholen (basis- én voortgezet onderwijs), maar ook in allerlei culturele gebouwen zoals de Obergummerkerk en de bibliotheek. Het laatste stuk van de sightseeing avond werd exclusief afgesloten met een kijkje in de brandweerkazerne. Op de sportavond kwam de route langs en door allerlei sportverenigingen zoals Katsu, DWA/Argo en de ijsbaan. De laatste avond is spetterend afgesloten met het thema sprookjes en superhelden. Onderweg waren allerlei acts te zien zoals Frozen en Buurman en Buurman. Vanaf het dorpsplein kwamen de routes van 5km en 10km samen. De groep werd wandelend begeleid door het muziekkorps en bij de finish werd de groep door Mario en Luigi met hun zwart-wit geblokte vlaggen ontvangen. De deelnemers konden moe, maar voldaan, met hun medaille huiswaarts.

Het was een geweldige editie van de avondvierdaagse. Veel betrokkenheid onder de scholen, verenigingen en ondernemers. Ook was er een grote inzet door de vrijwilligers in de rol van verkeersregelaars, stempelaars, traktaties en medailles uitdelen en ook elke dag met alles klaarzetten.

Het bestuur heeft allerlei plannen voor volgend jaar, dit vindt in juni 2023 plaats.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.