Camjo-cursus bij Vakland het Hogeland

HET HOGELAND – In samenwerking met Omroep Het Hogeland organiseert Vakland het Hogeland een camjo-cursus. Voor amateur- en aspirant-makers van journalistieke video’s voor TV, YouTube, Websites, Facebook, et cetera. Ook voor hen die willen ruiken aan het vak van camerajournalist.

Je leert van professionele video/filmmakers die voor omroep-organisaties werken. In deze twee zaterdagen krijg je inzicht in de praktijk en maakt zelf, filmend, interviewend en monterend, korte nieuwsitems. De cursus wordt gegeven door Lisa Terpstra. Lisa is video en filmmaakster, ervaren cursusleider en werkzaam geweest bij S.I.B (Samen in Beeld) en actief bij OOG TV.

Leerdoelen

Verwerven/opdoen van basiskennis en je brengt het meteen in de praktijk.  Maken van een regieplan en een draaiboek. Camera handling in combinatie met geluid/interviewen, gebruik montage/editing software, maken voice-over. Naast theorie en praktijk gaat het ook om inspiratie op te doen voor eigen (vervolg)producties.

Programma

Op elk van de dagen maken we een journalistieke videoreportage met interview, voice-over en tekst in beeld. We beginnen met theorieles over het maken van zo’n reportage met do’s en dont’s, tips en tricks. Daarna de praktijk in met research, regieplan en het maken van een draaiboek. Vervolgens gaan we in tweetallen op pad om te filmen en te interviewen. Vervolgens monteren en editen we het gefilmde materiaal, koppelen we video en audio en omlijsten de beelden met intro’s en/of voice-overs. Leren door te doen!  Wees er snel bij. Deelname aan deze cursus is nu zonder kosten.

Voor cursisten die daarna meer willen biedt Omroep Het Hogeland, in samenwerking met Omroep Eemsdelta, aanvullende  begeleiding aan. En als er een kwalitatief en uitzendwaardig resultaat is, maakt jouw productie kans om te worden uitgezonden door de Omroep  (tv kanalen KPN en Ziggo).

Ook zijn er posters beschikbaar waar een zelf aan te leveren tekst op geprint kan worden om deze vervolgens zelf te distribueren.

Data en tijden: zaterdag 8 oktober en 29 oktober 2022 van 10.00-17.00 uur.

Locatie:  De Blauwe Schuit, Winsum

Zin om mee te doen? Geef je dan snel op! Voor deelname Klik hier

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !