Gemeente kan grond in Uithuizen kopen

UITHUIZEN – De gemeenteraad had veel complimenten voor het gemeentebestuur als het gaat om de aankoop van twee stukken land ten zuid-oosten van Uithuizen en stelde de slordige 4,3 miljoen hiervoor beschikbaar.

“Het is een strategisch grondaankoop”, zei wethouder Dijkhuis. “De twee eigenaren hebben het ons zelf aangeboden en deze kans krijg je niet weer. Er is in die hoek grond nodig voor de uitbreiding van de zorginstelling De Tille. Daar zijn plannen voor, de rest kan worden ingezet voor woningbouw.”

Anton Tenkel Coppens, geestelijk leider van het boeddhistische centrum Zen River, deed bij de raad zijn beklag over het feit dat hij niet is ingelicht over de aankoop. Hij vreest dat de plannen zullen leiden tot aantasting van de rust en ruimte rond het zen-centrum dat in de voormalige volkshogeschool is ondergebracht, en ook het vrije uitzicht.

Wethouder Dijkhuis benadrukte dat het hier slechts gaat om een strategische grondaankoop: “Als er daadwerkelijk plannen zijn, gaan we in gesprek met de omwonenden en belanghebbenden. Ik snap de zorgen van Zen River, maar ik zeg het nog een keer: een eeuwig durend vrij uitzicht is niet te koop.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.