HVgB viert 25 jarig bestaan tijdens Open Monumentendag

BEDUM – Zaterdag, tijdens de Open Monumentendag, vierde de Historische Vereniging gemeente Bedum(HVgB) haar 25 jarig bestaan in de Walfriduskerk met een speciaal programma.

In 2021 bestond de HVgB 25 jaar maar dit kon vanwege corona niet gevierd worden. In 2022 is het 25 jaar geleden dat het eerste nummer van ‘Zo as t was, het tijdschrift van de HVgB, verscheen. Én 2022 is ook het jaar van de voltooiing van de restauratie van het oudste huisje van Bedum. Redenen genoeg voor de historische verening en de Walfriduskerk om dit jaar samen een mooi programma te brengen tijdens deze Monumentendag.

Uitreiking jubileumuitgave 25 jaar Zo as t was

In de afgelopen 25 jaar hebben 75 tijdschriften en enkele themanummers bijgedragen aan de geschiedschrijving van de (voormalige) gemeente Bedum. Dit zilveren jubileum werd gevierd met de uitgave van een speciaal jubileumtijdschrift. Redacteuren van vroeger en nu vertelden over het belang van het doen van historisch onderzoek en het publiceren erover. Ook lieten ze hun gedachten gaan over hoe er voor nieuwe (jongere) aanwas gezorgd kan worden want veel historische verenigingen kampen met een dalend ledental. Het eerste exemplaar van het jubileumnummer werd ’s ochtends, door niemand minder dan Walfridus, uitgerijkt aan wethouder Eltjo Dijkhuis.

Ook kon de aanwezigen het pas gerestaureerde oudste huisje van Bedum, direct naast de kerk, bezichtigen.

Dorpsfilmer Henk Huitsing was erbij en maakte onderstaande sfeerreportage.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.