Vanwege stijgende prijzen meer hulp van de voedselbank

HET HOGELAND – De prijzen van levensmiddelen en energie zijn inmiddels al bijna met 20% gestegen. Het gevolg hiervan is dat een flink aantal mensen hierdoor niet meer in staat is hun boodschappen te betalen voor de dagelijkse maaltijden. Voedselbank het Hogeland vindt het daarom noodzakelijk om nog meer mensen met voedsel te helpen.

Wat zijn hiervoor de spelregels? 

Allereerst wordt uw inkomen vastgesteld, inclusief allerlei toeslagen zoals huurtoeslag, kinderbijslag, zorgtoeslag enz. enz. Van het totaalbedrag worden vervolgens uw vaste lasten zoals huur, hypotheek, allerlei verzekeringen enzovoort afgetrokken. Wat dan overblijft is een restbedrag waarvan nog wel voedsel en kleding moet worden gekocht.

Wanneer kunt u terecht bij de voedselbank?

Als u (voor 2 personen) voor eten, drinken, kleding en schoeisel iedere maand  minder te besteden heeft dan € 350,00 komt u in aanmerking voor hulp van de voedselbank.  (= vast bedrag € 150,00 plus 100,00 per persoon)

Als  4-persoons huishouden bijvoorbeeld komt u uit op een bedrag  van € 550,00 (= vast bedrag € 150,00 plus € 100,00 per persoon). Blijft er van uw maandelijkse restbedrag minder over dan € 550,00, dan bent u welkom bij de voedselbank.

Denkt u dat u in aanmerking komt voor hulp van de Voedselbank Het Hogeland: Neem dan contact op!

Telefoonnummer: 0610440763

Mailen kan ook: Intake@voedselbankhethogeland.nl

Voor iedereen die direct voedselhulp nodig heeft is er onmiddellijk hulp!

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !