Veiling voor de 60-jarige Domies Toen

PIETERBUREN – Domies Toen, de botanische tuin in Pieterburen, viert dit jaar het 60-jarig bestaan. Na een voorjaar en zomer vol activiteiten sluiten we dit feestjaar af met een grote veiling. Op 1 oktober bieden kunstenaars en ondernemers in de Petruskerk naast de tuin hun werken en diensten aan. U kunt daar op bieden en de opbrengst gaat naar Domies Toen.

Wat is er zoal te koop? Een dagje kanoën voor 6 personen, aangeboden door De Energiek, een zak biologisch dynamisch geteelde aardappelen, keramiek van Sytske Feitsma, een training ‘ontdek je talenten, valkuilen en talenten’ met Ivo Poll  en een echte Henk Helmantel, een tekening die hij op 22 april dit jaar maakte in Domies Toen. En nog veel meer. De aanbiedingen komen nog steeds binnen!

Aanleiding voor het organiseren van een veiling was het aanbod van een schilderij van Theo Leijdekkers ten bate van Domies Toen tijdens de noodklokactie voor de tuin in 2019. De veiling zou in 2020 georganiseerd worden, maar Corona trok daar een streep door, zo ook in 2021.

Omdat er inmiddels al veel mooie aanbiedingen waren, werd besloten het als slotmanifestatie van 60 jaar Domies Toen te organiseren. De aanbiedingen werden steeds mooier!

Vanzelfsprekend wordt ook het schilderij van Theo Leijdekkers geveild.

Als veilingmeester treedt Hans Kosmeier op. Welbekend in de streek. De lijst van te veilen goederen, diensten en kunst staat vanaf 17 september op de website van Domies Toen. Deze wordt steeds bijgewerkt, want de aanbiedingen komen nog steeds binnen.

De veiling vindt plaats op 1 oktober, om 14.00 uur. Kijken kan in de kerk vanaf 12.00 uur. Kopers kunnen met PIN betalen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.