Mediterrane Bonenschotel.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr cannellini bonen (uit blik)
  • 200 gr borlotti bonen (uit blik)
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr Parmaham
  • 3 takjes verse tijm
  • Handje verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding:

Zet een pan met een dikke bodem op het vuur (een stoofpan). Voeg olijfolie en de fijngesneden ui en knoflook toe en bak voor 2-3 minuten op laag vuur. Snijd de Parmaham in reepjes toe en bak 3 minuutjes mee.

Voeg de tomatenblokjes en de blaadjes van de verse tijm toe. Zet het vuur op de laagste pit en laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen. Doe de bonen er bij en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.

Garneer de bonenschotel met basilicum, lekker met ciabattabrood.

Eet smakelijk en tot volgende week.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !