Presentatie definitieve plannen Nieuwe Waterwerken Zoutkamp

ZOUTKAMP – Waterschap Noorderzijlvest, provincie Groningen en de gemeente Het Hogeland presenteren de definitieve plannen voor het project Nieuwe Waterwerken Zoutkamp op donderdag 22 september. Tijdens deze inloopbijeenkomst tussen 15.00 uur en 20.00 uur in de Nieuwe Kerk in Zoutkamp worden de definitieve ontwerpen toegelicht.

Hierbij kan men in gesprek over de plannen en is er ruimte voor het stellen van vragen. Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig en het tijdstip van inloop is vrij. Op basis van de definitieve ontwerpen zullen de vergunningen worden aangevraagd.

Het miljoenenproject omvat de bouw van een nieuw gemaal bij de Hunsingosluis en de ombouw van de sluis tot schutsluis. Ook de nieuwe fietsbrug over de Reitdiepsluis en plannen ter verbetering van de verkeersveiligheid, toerisme en recreatie zijn hier onderdeel van.

‘Nieuwe Waterwerken Zoutkamp’ is de projectnaam voor de werkzaamheden die het waterschap, de provincie Groningen en de gemeente Het Hogeland in Zoutkamp en omgeving uitvoert. “Naast de waterveiligheid werken we onder anderen aan de verbetering van de verkeersveiligheid. Met het project willen we de economie, leefbaarheid en ecologie van Zoutkamp en omgeving verbeteren, aldus het waterschap.

Binnen dit project bouwt het waterschap een nieuw gemaal, restaureert de Hunsingosluis en vormt deze sluis samen met de provincie Groningen om tot schutsluis. De provincie Groningen bouwt verder een fietsbrug over de Reitdiepsluis en gaat een vrij liggend fietspad aanleggen langs de N388. De gemeente Het Hogeland legt onder andere aanmeervoorzieningen aan in het Hunsingokanaal en Reitdiep haven. Ook herstelt de gemeente de Muralt dijkbekleding, legt een fietspad aan van Zoutkamp naar Electra langs het Reitdiep, maakt een nieuwe brug in het bestaande fietspad Zoutkamp naar Vierhuizen en legt een loopbrug aan vanaf de Spuistraat naar het nieuw te maken vrij liggend fietspad langs de N388.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !