PVDA wandelt voor de ‘Week van de Mobiliteit’

HET HOGELAND – Afgelopen zondag 18 september organiseerde afdeling PvdA Het Hogeland een fiets- en wandeltocht rondom de Europese duurzame mobiliteitsweek. De bedoeling van deze week is dat duurzame mobiliteit op de kaart gezet wordt, met de nadruk op bewust autogebruik en duurzame vormen van vervoer.

Om 11 uur ’s ochtends stond de eerste groep klaar om 20 kilometer te voet af te leggen en om 13:00 uur vertrokken de wandelaars van de 10 kilometer en de fietsers voor de dertig kilometer. De door Afie Eleveld en Janny Klei opgezette tocht vertrok vanaf Eetcafé ’t Gemeentehuis in Usquert en eindigde daar ook weer.

De tocht, voor zowel de twintig kilometer als de tien kilometer gedeeltelijke hetzelfde, leidde de deelnemers langs mooie paadjes van Warffum tot aan Rottum. Tijdens de tocht werd er zo min mogelijk gebruik gemaakt van de autowegen waardoor zelfs de deelnemers uit de omgeving op nieuwe plekken kwamen. Onderweg was er ruimte voor een goed gesprek met een bekende en ontstonden er nieuwe contacten. Ter afsluiting was er een borrel in het eetcafé en werd teruggekeken op een gezellige dag met verrassend mooi weer.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !