Ontmoet elkaar tijdens het Cultuurcafé in Winsum

WINSUM – Cultuurplatform Het Hogeland en het KultuurLoket organiseren op woensdag 5 oktober vanaf 19.30 uur een Cultuurcafé. Het Cultuurcafé is een mooie, laagdrempelige gelegenheid om als cultureel veld samen te komen en met elkaar in gesprek te gaan.

Tijdens deze editie zullen er drie sprekers zijn die een presentatie geven over o.a. workshops en cursussen Fondsenwerving, Slim deelnemers werven en vrijwilligers vinden en binden. Dit zijn onderwerpen die door bezoekers van vorige cultuurcafés zijn genoemd als punten waarover men geïnformeerd wil worden.

Een goed idee, een speciaal concert of een festival: hoe krijg je financiëring rond zodat jouw plan werkelijkheid kan worden? Inspelen op de vrijetijdsbesteding van potentiële deelnemers? Paula Mulder van het Kultuurloket vertelt meer over de workshops/cursussen van het Kultuurloket die je handvaten geeft om je fondsenwerving en het werven van deelnemers zo goed mogelijk aan te pakken.

Vrijwilligerswerk is belangrijk. Hoe bereik en betrek je een nieuwe groep vrijwilligers bij jouw doelstelling? En hoe hou je ze aangehaakt bij jouw activiteiten. Maud Diemer van CMO STAMM licht alvast een tipje van de sluier. In het najaar wordt hierover een inspiratiesessie georganiseerd.

Verder vertelt Han Meuleman van het museum Wierdenland over hun vrijwilligersbeleid en hoe zij ruim 70 vrijwilligers aan zich weten te binden.

Naast ruimte voor sprekers is er ook gelegenheid elkaar te ontmoeten. De sprekers worden afgewisseld met rondes van speeddaten en tijd voor een hapje en een drankje. De avond zal plaatsvinden in Zalencentrum De Hoogte in Winsum.

Aanmelden kan voor 1 oktober via: info@cultuurplatformhethogeland.nl

In de gemeente Westerkwartier organiseert het Cultuurplatform Westerkwartier op 11 oktober een Cultuurcafé met hetzelfde programma. Mocht je op 5 oktober verhinderd zijn, dan ben je op 11 oktober van harte welkom.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !