Romige knoflooksoep, met aardappel en kaas

Ingrediënten:

  • 20 gr boter
  • 1 kleine uifijn gesneden
  • 6 teentjes knoflookgehakt
  • 1,5 liter kippenbouilon
  • 2 grote aardappelsgeschild en julienne gesneden
  • zout, naar smaak
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 el verse kervel gesneden
  • garneer met geraspte kaas

Bereiding:

  1. In een soeppan smelt je boter. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak even mee.
  2. Giet de hete bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de aardappels toe en breng terug aan de kook. Zet het vuur lager en kook tot de aardappels gaar zijn.
  3. Serveer met verse kervel en geraspte kaas.

Je kunt de soep zo opdienen, of toch nog pureren. Lekker met vers gebakken stokbrood of ciabatta.

Eet smakelijk en tot volgende week.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !