Achtervolging eindigt in crash in Winsum

WINSUM – De politie heeft vrijdagochtend in Winsum drie mannen aangehouden na een achtervolging. De auto waarin ze reden was eerder die nacht gestolen in Groningen.

Volgens een politiewoordvoerder kwam de eigenaar van de auto rond 04.00 uur aangelopen bij het politiegebouw aan de Sontweg in Groningen. Daar zei hij dat hij was weggelopen uit zijn huis aan De Kaai. Hij was daar binnen met drie andere mannen die hem zouden hebben vastgehouden en beroofd.

De man kon zich naar eigen zeggen zelf bevrijden uit deze situatie. Hij raakte daarbij wel lichtgewond.

De drie verdachten hadden ondertussen de auto van het slachtoffer mmegenomen. Madat de politie de nummerplaat in de automatische kentekenplaatherkenning (ANPR) had gezet, werd niet veel later bij Bedum door agenten gespot, waarna de politie de achtervolging inzette.

Rond half zes eindigde de achtervolging aan de Netlaan in Winsum, waar de auto crashte. De politie trof drie mannen aan in de auto, van wie twee wegrenden. Met behulp van warmtebeelden en een politiehond werden de twee aangetroffen in de bosjes, waar ze zich hadden verstopt.’

Het gaat om drie mannen van 25, 33 en 37 jaar uit Groningen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.