Raad van State oordeelt negatief over parkeerproblematiek rond Boogpleinplannen

HET HOGELAND – De plannen voor parkeergelegenheid voor het Boogplein moeten terug naar de tekentafel. Dat heeft de Raad van State woensdagochtend geoordeeld in de procedure die een aantal inwoners van Winsum en de actiegroep tegen de Boogpleinplannen hadden aangespannen.

De Raad van State verwierp kort samengevat de bezwaren die de klagers (appellanten) aanvoerden over aantasting van het dorpsgezicht, aantasting van de privacy, de aantasting van het trekpad, de bomenkwestie, en verminderd zonlicht. Alleen over de te verwachten parkeeroverlast kregen zij gelijk en moet het plan terug naar de tekentafel.

De gemeenteraad gaf goedkeuring aan het bestemmingsplein Boogplein  om in dat gebied achter de bibliotheek appartementen en een bedrijfsgebouw te bouwen. De kwestie van de invulling van dit gebiedt sleept zich al decennia voort.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.