Programma Winsumer Baaistemaart met Frans Bauer

WINSUM – Binnenkort is weer de jaarlijkse Winsumer Baaistemaart. Deze eeuwenoude traditie wordt nog steeds in ere gehouden. Vroeger stonden beide Hoofdstraten, die van Winsum en Obergum, vol met koeien. Nu, op de maandag in de herfstvakantie, is er een bescheiden paardenmarkt en een gezellige warenmarkt. Kom even kijken in de tent, geniet van een bakje koffie terwijl de kinderen zich vermaken in de kinderboerderij. Bewonder de vele demonstraties en leef je uit op de Kermis.

De Baistemaart kan natuurlijk niet zonder een paarden- en ponymarkt. De verkoop van de dieren met handjeklap zorgt nog voor het echte marktgevoel. Ook dit jaar zullen er weer paarden en pony’s in allerlei maten en kleuren te zien en te koop zijn aan de Hoofdstraat Obergum.

Op de warenmarkt kan een mooie ronde worden gemaakt via de Regnerus Praediniusstraat, de Kloosterstraat, de Wigbolt Ripperdastraat, de Geert Reindersstraat en een deel van Hoofdstraat Winsum. Verder presenteert zich een aantal maatschappelijke organisaties en Winsumer ondernemers. In totaal staat er zo’n 450 meter aan kramen voor u klaar. Natuurlijk is er ook voldoende gelegenheid om even te zitten en bij te praten met een kop koffie. Geniet bij de plaatselijke horeca, in de tent en bij de lekkere-trek-kraampjes.

Agrarische show

Na het succes van vorig jaar is er ook nu een heuse kinderboerderij in de tent. Verder allerlei stands met aan het boerenleven verwante, interessante informatie en koopwaar. Een diapresentatie met historische foto’s, de dierenkliniek en de Wildbeheer eenheid is aanwezig.

Buiten de tent worden we verrast door de komst van een Boomzaagkunstenaar die van saaie boomstammen iets prachtigs maakt met een kettingzaag. De dorsmachine is er en deze keer ook een oude melkmachine met bijbehorende werktuigen.

Lang weekend Feest!

Niet alleen op de maandag is het feest, maar ook al in de dagen voor de traditionele Baistemaart staat het dorp bol van de activiteiten.

PROGRAMMA BAISTEMAART-WEEKEND

Woensdag 12 oktober: Baistemaart Bingo, 20.00 uur. Opgave niet nodig

Donderdag 13 oktober: Winsum Presenteert ’t ondernemersbeurs, 18.00 uur.

Vrijdag 14 oktober: Pub quiz Traliedeur, start 20.15 uur. Vergeet je petje niet!

  • Kermis

Zaterdag 15 oktober: Qmusic the Party met foute uur, Dave Roelvink & sax support act, DJ Bas & DJ Remco. 20.30 tot 01.30 uur.

Toegang vanaf 15 jaar. Entree: voorverkoop € 17,50 en aan de deur € 20,00.

  • Kermis

Zondag 16 oktober: Frans Bauer, Papa Di Grazzi, en DJ Arnoud 20.30 tot 01.30 uur.

Toegang vanaf 15 jaar. Entree: voorverkoop € 17,50 en aan de deur € 20,00.

  • Kermis

Maandag 17 oktober: Paardenmarkt en warenmarkt. 09.00 tot 16.00 uur.

  • Demonstratie Boomzaagkunst met kettingzaag
  • Demonstratie dorsmachine en melkmachine
  • Kermis
  • Kinderboerderij & diverse kramen en demonstraties, Baistemaart Café. 09.00 tot 13.30 uur.
  • Lucas & Gea en DJ Arnoud. 14.30 tot 21.00 uur.

Toegang vanaf 15 jaar. Gratis entree

 

KAARTEN IN DE VOORVERKOOP TE VERKRIJGEN BIJ: SPORTHUIS WINSUM EN VISHANDEL V/D VEEN

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !