College wil energie besparen

HET HOGELAND – Het college heeft een aantal maatregelen genomen om binnen de gemeentelijke organisatie te komen tot energiebesparing. De maatregelen zijn ingegeven door de stijgende prijzen voor gas en elektriciteit. Andere besparingsmaatregelen moeten nog verder worden uitgewerkt.

Voor nu is onder meer besloten in koude periodes in gemeentelijke gebouwen een maximumtemperatuur van 19 graden aan te houden. Dit is overeenkomstig het Rijksbeleid. In warme periodes geldt in de gebouwen een minimumtemperatuur van 24 graden. Apparatuur en installaties worden verder opnieuw ingeregeld. Alle aanschijnverlichting in de gemeente wordt uitgeschakeld en gemeentelijke informatieborden gaan van 23.00 tot 06.00 uur op ‘uit’. Gemeentelijke medewerkers kunnen verder een bewustwordingscampagne tegemoet zien.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.