Extra ontsluiting wijk Menkema Uithuizen

UITHUIZEN – In de wijk Menkema in Uithuizen bestaat al jaren de wens voor een betere ontsluiting van de wijk. Dit punt kwam recent nog ter sprake tijdens verschillende bijeenkomsten met bewoners over onder andere de versterkingsopgave.

Doordat in dezer meerdere woningen in een aangesloten deel in de wijk gesloopt en nieuw teruggebouwd gaan worden, biedt dit de gemeente de kans om de wijk te verbeteren en verduurzamen. Dit gaf de gemeente ook de mogelijkheid om te kijken naar de wens voor een extra ontsluiting om de wijk toegankelijker te maken. Deze extra ontsluiting kan dan mogelijk ook gebruikt worden voor de bouwwerkzaamheden die straks nodig zijn voor de uitvoering van de versterkingsopgave. Het college stelt een bedrag van 450.000 euro beschikbaar om van Stichting Uithuizer Woningbouw (SUW) grond te kopen om deze extra ontsluiting te realiseren. Samen met de wijkbewoners wordt besproken hoe deze extra ontsluiting er straks uit komt te zien.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !