Extra krediet nodig voor nieuwe accommodatie SV Bedum, project kost 5,3 miljoen

BEDUM – Het college vraagt de gemeenteraad een extra krediet beschikbaar te stellen van € 1.725.000 voor de nieuwe accommodatie van SV Bedum. Dit extra krediet is nodig om prijsstijgingen in de bouw op te kunnen vangen.

Daarnaast wil het college de openbare ruimte rondom het park herinrichten om verkeersknelpunten te kunnen oplossen. Hiervoor is een extra krediet nodig van € 375.000. Vanavond hebben SV Bedum en de gemeente de intentieverklaring voor de nieuwe accommodatie getekend. De raad wordt gevraagd om op 16 november een besluit over de kredietaanvraag te nemen. Wanneer de raad akkoord gaat, start de bouw in 2023 en is de accommodatie klaar in de zomer van 2024. Voor de renovatie van de bestaande accommodatie had de gemeente al enkele jaren geleden € 1.500.000 opgenomen in de begroting. Uiteindelijk bleek renovatie geen duurzame oplossing voor SV Bedum omdat het ledenaantal nog steeds groeit. Daarnaast bleek renovatie niet de beste oplossing om de te hoge energielasten te kunnen verlagen. SV Bedum en de gemeente besloten tot nieuwbouw, naast het nieuwe kunstgrasveld. Hiervoor is een totaalbedrag nodig van € 5.300.000.

SV Bedum wordt eigenaar van het clubgebouw en draagt daarom financieel bij. De gemeente wil ook de openbare ruimte rondom het sportpark aanpakken. Er zijn teveel verkeersknelpunten zoals kruisend verkeer, onvoldoende parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen en te weinig capaciteit voor de riolering. Door sloop van de oude accommodatie en de loods op het terrein ontstaat nieuwe ruimte om de huidige verkeersknelpunten op te lossen. Hiervoor is een extra krediet nodig van € 375.000. “Ook bij SV Bedum merken we de gevolgen van de enorme prijsstijgingen in bouwmaterialen en de stijgende brandstof- en energieprijzen door de oorlog in Oekraïne.”, zegt wethouder Stefan van Keijzerwaard. “Waar we in september 2021 nog dachten € 3,8 miljoen nodig te hebben, bleek dat bedrag een jaar later al € 5,3 miljoen te zijn. Met het krediet dat we de raad nu vragen kunnen we nog enkele procenten prijsstijgingen opvangen. Dan kunnen we aan de slag met wat we steeds gewild hebben: een sportpark met groeimogelijkheden, duurzaam en toekomstbestendig. SV Bedum verdient dat,” zo stelt het gemeentebestuur in een persverklaring.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.