Themadag rond nachtdieren in Lauwersmeergebied

LAUWERSOOG – In Activiteitencentrum Lauwersnest in Lauwersoog wordt zaterdag 22 oktober een themadag gehouden over de nachtdieren die in het Lauwersmeergebied leven. Wat spookt er ’s nachts rond in het Lauwersmeer?

Bezoekers aan de speciale themadag krijgen antwoord op deze vraag, aan de hand van verschillende activiteiten voor jong en oud. Zo worden er lezingen gegeven over nachtvlinders en over de vleermuizen die voorkomen in het Lauwersmeergebied. Door braakballen te pluizen wordt uitgezocht wat uilen hebben gegeten.

Verder kan er een vleermuizenkast gebouwd worden of een nestkast als slaapplek voor vogels. Verschillende nachtdieren zijn van dichtbij te bekijken of worden getoond aan de hand van filmpjes.

De themadag begint om 13.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Deze middag is gratis te bezoeken. Alleen voor het timmeren van een vogelnestkast en voor een vleermuiskast worden kosten gerekend. Aanmelden is niet nodig. Voor de lezingen is beperkt ruimte voor maximaal 50 personen per keer.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.