Artemissers waaien uit naar Duitsland, Drenthe en Noord-Holland

WINSUM – Leden van de loopgroep Artemis uit Winsum deden het afgelopen weekend mee aan wedstrijden in Lengerich (D), Gasselte, Zuidlaren en Amsterdam.

Teutolauf (D)

De 78-jarige Koos Durenkamp (links op de foto) uit Winsum heeft afgelopen zaterdag met de winst bij de mannen 75 in de Waldlauf over 12.2 kilometer een uitstekende prestatie geleverd.

In het natuurrijke Teutoburgerwoud met start en finish in Lengerich werd voor de 25e keer de Teutolauf georganiseerd. De totaal 1125 deelnemers hadden de keuze uit de afstanden 6, 12.2 en 29 kilometer. Daarnaast kon er worden deelgenomen aan een wandeling van 12.5 kilometer.

De routes staan bekend om hun mooie natuur, vele hoogtemeters, vergezichten, boomstronken, steile hellingen en diepe dalen. Het weer werkte echter niet mee. Het regende regelmatig en het was een beetje mistig. Dit betekende gladde gedeelten onderweg en een beperking van de vergezichten. De Teutolauf kent traditiegetrouw veel Nederlandse deelnemers waaronder bij deze aflevering een zeskoppige delegatie van Artemis.

Van de Artemissers ging de stad-Groninger Marnix van den Brink van start op de langste afstand de 29 kilometer. In een veld van 74 deelnemers werd hij met een tijd van 2.54.39 minuten 44e bij de mannen 50. Good old Koos Durenkamp was de snelste op de 12.2 kilometer bij de mannen 75. Hij finishte na 1.15.20 uur. Stad-Groninger Bert Hulsing, een vaste deelnemer aan de Teutolauf, noteerde op deze afstand een tijd van 1.25.47 uur en klasseerde zich hiermee als 40e bij de mannen 60.

Gonny Houtman (Winsum), Marjan Vink (Warffum) en Marianne Waterman (Sauwerd) hadden zich aangemeld voor de wandeling van 12.5 kilometer. Voorzien van regencapes, een beetje glibberen onderweg en koffie en koek bereikten ook zij goedgemutst de finish.

Und am Ende gab es wie immer Cyclamen für die Gewinner und Kaffee und Kuchen für alle Teilnehmer.

Run Forest Run Gasselte

Arjen Kwint uit Loppersum heeft zaterdag in de Run Forest Run Indian Summer Ultra Trail vanuit Gasselte een knappe prestatie geleverd door zijn afstandsrecord op 78.8 kilometer te brengen.

De Run Forest Run omvat een serie van trailrun evenementen in Drenthe en Overijssel georganiseerd door Adam&Events uit Gieten. Deze trails met de drie vaste elementen zoals relaxte sfeer, prachtige natuur en respect voor elkaar, gaan over ongebaande paden met natuurlijke hindernissen. Afgelopen zaterdag vond de Run Forest Run Indian Summer Ultra Trail plaats met start en finish op camping Lente van Drenthe in Gasselte. De deelnemers konden onder andere kiezen uit de afstanden 75 en 100 kilometer.

Kwint, die zich steeds meer op de lange afstanden gaat toeleggen, was een van de deelnemers aan de 75 kilometer. Hij startte met koplamp op nog in het donker al om 6 uur. De deelnemers passeerden onderweg een viertal verzorgingsposten zoals de schaapskooi op het Balloërveld, een horecagelegenheid in Amen, het recreatiepark de Bosrand in Ellertshaar en een gebouw van Staatsbosbeheer in Borger. De Lopster noteerde met de nodige pieken en dalen onderweg uiteindelijk op de 78.8 kilometer een tijd van 10.54.14 uur en werd hiermee 50e. Zijn verst gelopen afstand stond op 56 kilometer. Een fikse verbetering waarvoor alle respect!

Zuidlaren

Zuidlaren stond zaterdag in het teken van de 46e Zuidlaardermarktloop. Deze loop, georganiseerd door de loopgroep De Drentsch Aa, wordt altijd op de zaterdag voorafgaande aan de Zuidlaardermarkt gehouden. Het parcours in en rond het centrum van Zuidlaren is vijf kilometer lang en bestaat uit klinkerwegen met veel bochten. Het evenement is onderdeel van het Loopcircuit de Kop van Drenthe. De deelnemers konden kiezen uit de afstanden 5 en 10 kilometer. Verder waren er jeugdlopen over 2,2 kilometer. De organisatie was met totaal 950 deelnemers dik tevreden.

De enige afgevaardigde van Artemis Aleida Groothoff uit Winsum was een van de 160 deelnemende vrouwen aan de 5 kilometer. Zij legde deze afstand af in 23.27 minuten, een persoonlijk record, en werd hiermee 23e. De Winsumse verbeterde haar beste tijd op deze afstand met 7 seconden.

Als herinnering ontvingen alle deelnemers, vakkundig begeleid door microfonist Harm Noor, de traditionele Zuidlaarderbol van bakker Hovius.

Amsterdam Marathon

Janneke Cazemier uit Warffum heeft gisteren met succes deelgenomen aan de TCS Amsterdam Marathon.

Het parcours in Amsterdam staat bekend om het vlakke, snelle en historische karakter. De start en finish vinden plaats in het historische Olympisch Stadion van 1928. De route gaat onder andere langs de Amstel, langs statige herenhuizen, langs de binnenstad en enkele molens. Bekende plekken zijn het Rijksmuseum, het Vondelpark en de Zuidas.

Het evenement telde op de diverse afstanden totaal 45.000 deelnemers, waarvan 12.654 gefinishte deelnemers op de marathon, waaronder 2.959 vrouwen, uit vele landen, Janneke was een van deze vrouwen. Haar 110e marathon onder vlag van Artemis verliep redelijk constant. Halverwege kwam ze door in 2.13.41 uur. In het tweede gedeelte begonnen maagklachten op te spelen waardoor ze uiteindelijk finishte in een keurige tijd van 4.35.49 uur. Dit leverde haar in een veld van 158 deelneemsters bij de vrouwen 55 een 91e stek op.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.