Excursie naar gemaal De Waterwolf

ZOUTKAMP – Het Visserijmuseum aan in Zoutkamp organiseert woensdag een excursie met de historische garnalenkotter ZK 4 Albatros naar gemaal De Waterwolf.

In november 1920 werd De Waterwolf in gebruik genomen. Dit icoon aan het Reitdiep vervult een sleutelfunctie in de afvoer van overtollig water richting de Waddenzee. Dankzij het gemaal houden inwoners van Groningen nog altijd droge voeten.

Het middagvullende programma start om 13.00 uur en bestaat uit een bezoek aan het Visserijmuseum, een vaartocht over het Reitdiep van Zoutkamp naar Electra en vice versa (inclusief koffie/thee met koek) en een rondleiding in gemaal De Waterwolf. Rond 16.30 uur meert de ZK 4 weer aan in de haven van Zoutkamp.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar zk4@visserijmuseum.com.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !