Nieuwe maatregelen tegen overlast asielzoekers

MARNEWAARD – Er zijn nieuwe afspraken gemaakt over de inzet van de gemeente en het COA rondom de Marnewaard, zo laat het gemeentebestuur weten.

Hier staan ze op een rij.

BOA’s

Boa’s zijn op piekwinkeltijden in het centrum van Zoutkamp. Ze hebben inmiddels met alle winkeliers kennis gemaakt en het directe telefoonnummer doorgegeven.

INFORMATIE

Er komt verbeterde informatie aan bewoners van het opvangkamp Marnewaard. Die informatie gaat over veilige verkeersroutes, het wildplassen in de berm, het achterlaten van afval, het betreden van andermans eigendommen, een verbod op drugs en openbaar gebruik van alcohol en een maximale groepsgrootte van 4 personen in winkels. De Spar denkt mee over de uitbreiding van informatie

VERLICHTING

De gemeente gaat samen met het COA bekijken of en hoe de verlichting op de locatie kan worden aangepast

OPENBARE TOILETTEN

Woensdag of donderdag komen er 3 dixies in de omgeving van de Marnewaard. Een in Vierhuizen, een halverwege de Strandweg en 1 vlakbij het centrum van Zoutkamp.

WINKEL OP LOCATIE

Het winkeltje op locatie gaat woensdag open. Bewoners van de Marnewaard kunnen er frisdrank, snacks, sigaretten, verzorgingsproducten en simkaarten kopen. De winkel is elke dag open van 10 tot 11.30 uur, behalve op zondag. Als het nodig is, worden de openingstijden uitgebreid.

INLOOPAVOND

Volgende week organiseert de gemeente een eerste inloopavond voor bewoners van Zoutkamp en omgeving. Je kunt daar in gesprek met de gemeente, het COA of de politie. De definitieve datum en het tijdstip van de eerste bijeenkomst maken we op Facebook en de gemeentelijke website bekend.

Er komt geen plenaire informatiebijeenkomst. In verband met de toenemende coronabesmettingen vindt de gemeente dat niet verstandig. De inloopbijeenkomsten worden georganiseerd zo lang daar vraag naar is. Volgende week dus de eerste.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.