LTO Noord organiseert safari langs slachtoffers wolf

NOORD-GRONINGEN – LTO Noord zal een aantal safari’s organiseren waarin mensen met eigen ogen kunnen zien wat de gevolgen van de wolf in Nederland zijn. Het roofdier heeft inmiddels op verschillende plekken in Nederland slachtoffers gemaakt.

Tijdens de safari komen bezoekers met boeren in contact, die zich elke nacht weer afvragen of hun dieren het volgende slachtoffer zijn. Een dierenarts is aanwezig om te vertellen wat de dieren meemaken als ze worden gepakt.

Mensen kunnen zich bij LTO Noord opgeven voor de excursie. Ze worden dan gebeld als er nieuwe slachtoffer zijn gevallen. Geïnteresseerden worden in contact gebracht met boeren die moesten meemaken hoe hun dieren werden gedood. Dierenarts Bernd Hietberg zal ter plekke iets vertellen over de slachtoffers. ,,We raden het kinderen onder de 18 jaar aan om thuis te blijven. Deze safari’s zijn helaas alleen geschikt voor mensen met een sterke maag”, laat de organisatie weten.

Voorzitter Dirk Bruins van LTO Noord heeft al talloze boeren gesproken die schapen, paarden en koeien verloren door de wolf. ,,Nederland heeft niet de juiste leefomstandigheden voor de wolf”, meent hij. LTO pleit dan ook al behoorlijke tijd voor het beheer van de wolf. Dat ligt echter ingewikkeld door Brusselse regelgeving. Bruins: ,,Van diverse provincies hoor ik al dat zij deze regels willen herzien. Ik roep minister Adema daarom op om zo snel mogelijk naar Brussel te gaan.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !