Gemeente sluit zich aan bij de Week van Respect

HET HOGELAND – Volgende week – van 7 tot en met 13 november – is het de landelijke Week van Respect. Voor jongeren staan er deze week veel activiteiten gepland die in het teken staan van respect. Zo zorgen verschillende scholen, verenigingen en organisaties voor gastlessen, bijeenkomsten en/of (kook)workshops. Ook de gemeente Het Hogeland haakt aan als Respect Gemeente.

Al sinds 2006 organiseert de Respect Foundation de Week van Respect, die zich vooral op jongeren richt. Inmiddels heeft deze landelijke campagne al meer dan 2.5 miljoen jongeren bereikt. “Tijdens de Week van Respect inspireren en activeren we jonge Hogelandsters. Om zélf bij te dragen aan een respectvolle samenleving, waarin iedereen zich thuis voelt. Op korte termijn leidt dit tot een veilige sfeer in de klas, buurt, of op de sportclub. Op langere termijn draagt dit bij aan een respectvolle samenleving met betrokken inwoners die openstaan voor elkaar, en elkaar respecteren zoals ze zijn, zo laat het gemeentebestuur weten.

Het Hogeland sluit zich als eerste Noordelijke gemeente aan bij de Week van Respect. Wethouder Karen Hansems is namens de gemeente ambassadeur. Scholen, verenigingen en organisaties in een Respect Gemeente sluiten gemakkelijker aan bij deze campagne. Zo kunnen ze gratis een Respectbox aanvragen. Hierin zit promotie- en lesmateriaal voor een succesvolle deelname.

“Ik ben blij dat we ons als eerste noordelijke gemeente aansluiten bij de Week van Respect”, zegt wethouder Karen Hansems. “Respect is een belangrijk onderwerp om over te blijven praten. Als Respect Gemeente willen we dat nóg duidelijker benadrukken. Het is mooi om te zien dat scholen en verenigingen zich hiermee bezighouden. En hopelijk blijven bezighouden! Met de expertise van de Respect Foundation kunnen wij hen daarin ondersteunen.”/Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.