Installatie Raad van Advies op Promotiedagen

HET HOGELAND – Het Ondernemersfonds Het Hogeland krijgt een Raad van Advies. De Raad wordt op woensdag 9 november om 17:00 uur geïnstalleerd op het Hogelandplein van de Promotiedagen in MartiniPlaza in Groningen.

Het Ondernemersfonds Het Hogeland is een subsidiefonds van, voor en door ondernemers in Het Hogeland. Om het fonds te adviseren en de bestedingen te toetsen, wordt een Raad van Advies aangesteld. Deze raad zal bestaan uit vertegenwoordigers van de ondernemersverenigingen in de gemeente.

Installatie Raad van Advies

De installatie van de Raad van Advies vindt plaats tijdens de Promotiedagen op Het Hogeland Plein op woensdag 9 november om 17:00 uur. De Promotiedagen worden gehouden in MartiniPlaza in Groningen.

Over het Ondernemersfonds

Ondernemers in de gemeente Het Hogeland bepalen gezamenlijk waar een deel van de onroerendezaakbelasting die zij betalen aan wordt besteed. Het gaat jaarlijks om ongeveer een half miljoen euro. De Stichting Ondernemersfonds Het Hogeland beheert deze gelden.

Aantal subsidieaanvragen

De laatste maanden neemt het aantal subsidieaanvragen die bij het fonds binnenkomen toe. Verschillende ondernemersverenigingen in de gemeente Het Hogeland hebben inmiddels voor zo’n 19 projecten een bijdrage aangevraagd. Projecten die het economisch klimaat in de gemeente Het Hogeland versterken, komen voor een bijdrage van het fonds in aanmerking. Voor 11 projecten is de subsidie al toegekend. De overige aanvragen zijn nog in behandeling.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.