Skip to content
Omroep Het Hogeland
Omroep Het Hogeland

  • Nieuws
  • Agenda
  • Overige
  • Podcast&meer
  • Radio
  • TV
    • Televisie
    • TV(nieuws) items
    • De Bijrijder
  • Over ons
    • Over ons
    • Redactie
    • PBO
    • AVG
    • Disclaimer
    • Klachtenprocedure
    • Contact
Omroep Het Hogeland
Omroep Het Hogeland

Pasta met koolraap en spek

30 november 202230 november 2022

Ingredieenten voor 4 personen.

  • 1 el olijfolie 250 g
  • koolraap, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 ui, grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 50 g oude kaas, geraspt
  • zout en peper
  • 300 g linguine of spaghetti.
  • 125 g gerookte spekreepjes
  • verse tijm, om te serveren.

Bereiding:

  1. Verwarm de olijfolie in een pan. Voeg de koolraap, de ui en de knoflook toe en bak deze vijf minuten aan.
  2. Voeg een scheutje water toe, zet het vuur wat lager en plaats een deksel op de pan. Laat de koolraap nu zo’n tien tot vijftien minuten garen. Roer af en toe zodat hij niet aan de bodem van de pan plakt.
  3. Laat de koolraap daarna even afkoelen en pureer met een staafmixer tot hij glad is. Meng er de kaas door en zout en peper naar smaak.
  4. Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Bak intussen de spekreepjes uit in een droge koekenpan.
  6. Meng de gare linguine goed met de koolraapsaus. Voeg eventueel een scheutje van het kookwater toe om het geheel wat losser te maken. Bestrooi met de uitgebakken spekjes en verse tijm en serveer direct. Wat extra geraspte kaas is er ook lekker over.

Eet smakelijk.

Nieuws

Bericht navigatie

Vorige bericht
Volgende bericht

Bezoek ons ook op:

Facebook
X (Twitter)
YouTube
Instagram
©2025 Omroep Het Hogeland