Kip met knolselderij uit de oven

Ingredieënten voor 4 personen:

Voor de kip:                              Voor de knolselderijpuree:

4 kipfilets.                                               500 gr knolselderij.
1 kippenbouillonblokje.                          400 gr aardappelen.
1 laurierblaadje.                                     1 groentebouillonblokje.
1 theelepel tijm.                                     25 gr roomboter.
1,5 eetlepel BBQ saus.                         100 ml room.
Peper, zout, nootmuskaat.
Half bos peterselie.
50 gram hazelnoten.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Kook de kip in 20 minuten gaar in water met de kippenbouillon, laurier en tijm.

Neem de kip uit de bouillon en pulk hem uit elkaar. Meng de kip met de BBQ saus en kruid naar smaak met zout en peper, doe het vleesmengsel in een ingevette ovenschotel.

Schil de knolselderij en de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in water met de groentebouillon, als het gaar is afgieten en boter en room toevoegen. Het geheel tot een puree stampen en kruiden naar smaak met zout, peper en nootmuskaat.

De peterselie afspoelen en fijnhakken en door de puree mengen. Een klein beetje achterhouden om mee af te garneren.

Verdeel de puree over kip in de ovenschotel en zet 20 minuten in de oven.

Hak de hazelnoten grof en strooi samen met de achtergehouden peterselie over de ovenschotel.

Eet smakelijk iedereen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !