Sporen op vroegere zeebodem – Themadag

LAUWERSOOG – Ben je benieuwd welke dieren er voorkomen in het Lauwersmeer? Kom dan naar de speciale themadag in Activiteitencentrum Lauwersnest. Deze dag zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud.

Volg om 13.00 uur of om 15.00 uur een korte presentatie verzorgd door IVN Natuureducatie, Nationaal Park Lauwersmeer en leer de diersoorten van het gebied kennen. Nu je de diersoorten kent, leer je de sporen herkennen.

Heb je vragen over veren? Kom dan naar het speciale boswachterverenmoment van 13.30 – 14.30 uur. De boswachter legt je alles uit over deze speciale ~ sporen.

Ga om 14.00 uur op pad met gidsen op zoek naar sporen die dieren in het Lauwersmeergebied hebben achtergelaten. Na afloop kan je in het Lauwersnest gipsafdrukken maken van sporen die je onderweg bent tegengekomen.

Speciaal voor kinderen en geïnteresseerde (groot)ouders hebben wij een plek ingericht om braakballen te pluizen. Wat hebben uilen op het menu gehad? Door te pluizen, kom jij er achter!

Datum en tijd:                   Zaterdag 17 december, van 13.00 tot 16.00 uur

Waar:                                Activiteitencentrum Lauwersnest, De Rug 1, 9976 VT Lauwersoog

Kosten:                             Deze middag is gratis te bezoeken.

Aanmelden:                      Aanmelden is niet nodig

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.