Inschrijving kavels vrijstaande woningen Ter Laan 4 in Bedum 15 december van start

BEDUM – Het college heeft de prijzen voor zeven kavels in de nieuwbouwwijk Ter Laan 4 in Bedum vastgesteld. Het college gaat hierbij uit van ‘marktconforme grondprijzen’. De verkoop start 15 december 2022 en sluit op 26 januari volgend jaar. Gedurende zes weken kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor een optie op een bouwkavel. Dit kan via het digitale inschrijfformulier op hethogeland.nl/waterwereld. Bij meerdere geïnteresseerden voor dezelfde kavel organiseert de gemeente een loting.

De kavelprijzen liggen tussen 121.000 en 197.000 euro inclusief BTW en exclusief kosten koper. De oppervlaktes van de kavels variëren van 444 vierkante meter tot 710 vierkante meter.. Na de uitgifte van de zeven kavels biedt de gemeente geen nieuwe kavels voor vrijstaande woningen meer aan in deze wijk. Wel is er nog ruimte voor projectmatige woningbouw. In de eerste helft van 2023 zullen de laatste 12 kavels bestemd voor twee-onder-één-kap woningen worden verkocht aan een projectontwikkelaar. Daarmee is Ter Laan 4 afgerond.

De wijk ligt dichtbij het sfeervolle oude centrum van Bedum en heeft een vijver waarop in de winter geschaatst kan worden. De vijver en aansluitende sloten hebben een wisselende waterstand. De natuur kan er zo veel mogelijk haar gang gaan. Wethouder Eltjo Dijkhuis is verheugd over het succes van de woonwijk: ‘Waterwereld ligt fraai ten opzichte van het oude centrum van Bedum en de voorzieningen daar. De vraag naar wonen in Bedum blijft onverminderd groot. Met deze zeven kavels spelen we daar op in. We zijn blij dat we de kavels nog voor de kerst van 2022 kunnen aanbieden.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !