Geweldige inzameling voedsel Adorp, Sauwerd en Wetsinge   

WINSUM – De jaarlijkse inzameling, georganiseerd door de gezamenlijke kerken in Sauwerd, Adorp en Wetsinge, ten gunste van Voedselbank het Hogeland in Winsum leverde een record hoeveelheid voedselproducten op. Was de opbrengst in 2021 nog 130 kratten voedsel, dit jaar werd dat aantal overtroffen.

In de huis-aan-huisactie werden maar liefst 140 kratten aan voedselproducten ingezameld, hetgeen neerkomt op een waarde van ongeveer € 7000,00. Een prachtig resultaat. Omdat de energiecrisis een flinke groei aan klanten voor de voedselbank veroorzaakt, is een dergelijke instroom van voedsel van grote betekenis. Het aantal klantgezinnen van de voedselbank is in de laatste weken namelijk gegroeid van 120 naar 165. Ervan uitgaande dat de gemiddelde gezinsgrootte uit drie personen bestaat is het aantal monden dus toegenomen van 360 naar 495.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.