Herstelatelier The Living Museum in Winsum breidt uit

WINSUM – Vanaf 1 januari 2023 kan je, naast de maandagmiddag, dinsdagochtend en -middag, ook op de maandagochtend inlopen in het herstelatelier The Living Museum in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit. Daarnaast is het herstelatelier ook geopend op maandagmiddag 26 december a.s. (2e Kerstdag).

Sinds half september heeft de Blauwe Schuit een Living Museum. Een herstelatelier voor iedereen die kunst wil inzetten voor persoonlijk herstel. Wat je aandacht geeft, groeit. Dus, als je aandacht wilt geven aan Maken, ben je van harte welkom. Zodra je binnen komt ben je onze collega Kunstenaar. Of als je dat fijner vindt: onze collega Maker. We houden rekening met beperkingen, maar geven aandacht aan wat jij kunt of wilt maken.

In het herstelatelier word je hartelijk ontvangen door Angélique, Desiree en Ineke. Zij geven het atelier inhoudelijk vorm en hebben ervaren hoe belangrijk het is om de aandacht te verleggen van praten over ziekte naar doen wat kan. Met elkaar, de Makers uit het herstelatelier en Stichting Podium willen we onze grenzen verleggen van het lokaal naar de hele Blauwe Schuit.

Herstellen doe je zelf, maar je hoeft het niet alleen te doen. Herstelatelier The Living Museum Winsum staat niet op zichzelf. We hebben contact met The Living Museum in Tilburg en Alkmaar. Daar hebben ze al ontdekt hoe fijn het is om met elkaar (mooie) dingen te maken, verhalen te vertellen, te zingen en te groeien. Herstelatelier The Living Museum is een plek die we met elkaar maken. We vragen geen entree wel een bijdrage in de vorm van een goede daad. Denk aan iemand een glimlach geven, een kopje koffie inschenken of materiaal in overleg doneren. Ook een vrijwillige bijdrage is van harte welkom. Samen maken we kunst, herstel en de dag. Kom je ook?

Met ingang van 1 januari 2023 is het herstelatelier iedere maandag en dinsdag van 10.00-12.00 uur en van 13.00-15.00 uur geopend.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !