Het eerste Hogelandster Kerstival pakt uit bij de Menkemaborg

UITHUIZEN – Op zaterdag 17 december organiseert de activiteitencommissie van de Handels Vereniging Uithuizen samen met Museum Menkemaborg en ’t Schathoes Menkemaborg van 17.00 – 22.00 uur de eerste ‘Hogelandster Kerstival’ bij de Menkemaborg in Uithuizen.

Na jaren van afwezigheid van een kerstmarkt in Uithuizen hebben deze drie partijen de draad weer opgepakt om op de oprijlaan en het voorterrein bij de borg een sfeervolle winterse markt neer te zetten. De basis van het gratis toegankelijke Kerstival is een ruim opgezette markt waar een groot aantal bedrijven hun aan de kerst- en feestmaand gerelateerde producten verkopen. Met de prachtige borg op de achtergrond is dit alleen al een bezoekje waard. Maar er is meer, veel meer.

Met een groot aantal prachtige kerstachtige marktkraampjes, met daartussen sfeervolle kerstverlichting, vuurkorven en kerstdecoraties, wordt er veel aandacht besteed aan de aankleding van de kerstmarkt. Vanaf de oprijlaan aan de Menkemaweg tot aan de borg wordt er alles aan gedaan om de kerstsfeer op te roepen.

Vanaf de diverse parkeerplaatsen in het centrum van Uithuizen kunt u aan boord stappen van de (gratis) Kersttrein die de bezoekers na een ritje door het dorp naar de Menkemaborg zal brengen en na afloop weer terug. Maar ook als je niet met de auto naar Uithuizen komt mag je een rondje meerijden.

Op het Kerstival terrein is behalve de markt en de verlichting meer te beleven. De bedoeling is dat een Kerstkoor de traditionele kerstliedjes ten gehore zal brengen, in de Snowglobe (een XXXL uitvoering van de kerstbol die je heen en weer kunt schudden om het te laten sneeuwen) kunt u een foto laten maken die ter plekke geprint gaat worden. Een vijftal ‘Living Statues’ zijn te bewonderen. Artiesten die een standbeeld ‘spelen’ die in dit geval een kerstachtige uitstraling zullen hebben. Uiteraard is ook de Kerstman in levende lijve aanwezig zijn met een aantal Kerst-elfjes om Candy Cane’s uit te delen. Theatergroep Opnieuw & Friends spelen het verhaal van de geboorte van het Kindeke Jezus, maar dan wel in een aangepaste, moderne versie onder de titel “Opnieuw, Het Kerstverhaal’.

Dit alles is gratis te bezoeken. Op diverse plekken kun je eten en drinken en speciaal voor deze ‘Hogelandster Kerstival’ is een mok ontworpen waarin er chocomelk wordt verkocht. Voor een klein bedrag kun je de mok na afloop meenemen. Het ondernemersfonds Het Hogeland en de Postcodeloterij Buurtfonds dragen financieel bij aan de organisatie van dit evenement.

Zelfs een rustig sneeuwbuitje voor deze markt is besteld. Dan is de sfeer compleet.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.