Ook dorpsbudget in 2023

HET HOGELAND – Het college stemt in met verlenging van het dorpsbudget voor 2023. Met het dorpsbudget kunnen inwoners ideeën en plannen realiseren in hun eigen dorp of buurt. Het dorpsbudget zou dit kalenderjaar aflopen, maar het college verlengt de subsidie nu met een jaar en stelt hiervoor 450 duizend euro beschikbaar.

Ten opzichte van de huidige regeling wijzigt een aantal voorwaarden. Terugkerende initiatieven kunnen nu ook met het dorpsbudget bekostigd worden en het budget kan ook worden ingezet voor het opstellen van een dorpsvisie of een haalbaarheidsonderzoek. Verder kan het dorpsbudget nu ook worden ingezet voor het herstellen van erfgoed en voor onderhoud waarbij de sociale samenhang en de leefbaarheid in een dorp wordt vergroot.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.