Steun voor maatschappelijke organisaties

HET HOGELAND – Het college van B&W heeft besloten maatschappelijke organisaties in Het Hogeland te helpen met de hoge energierekening. De gemeenteraad heeft hiervoor een miljoen euro beschikbaar gesteld.

Naast inwoners hebben ook organisaties als sportverenigingen, dorpshuizen en jeugdsozen te maken met hoge kosten voor energie en problemen met het betalen van de energierekening. Het college verwacht driekwart van de kostenstijging te kunnen compenseren. Hogelandster organisaties kunnen de subsidie binnenkort aanvragen. Meer informatie hierover volgt.

Het college wil deze organisaties ook met advies helpen om hun gebouwen te verduurzamen. Daarmee wordt ook energie bespaard.

Het college vindt het belangrijk dat maatschappelijke organisaties hun werk kunnen blijven doen

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.